Mobilt bredbånd

Sammenlign priser på mobilt bredbånd og få dit nye bredbånd til markedets bedste pris. Hos Forbrugerbasen.dk gør vi det nemt for dig, at finde det du søger. 

Sammenlign priser på bredbånd 

Leder du også efter den bedste og mest prisvenlige bredbåndsløsning? Hvis ja, så er du det helt rette sted. På Forbrugerbasen.dk sammenligner vi priserne hos Danmarks bredbåndsudbydere, så du kan finde netop den løsning der passer bedst til dine behov.

Hvad er bredbånd?

Når der tales om bredbånd henvises der, som oftest, til bredbånd inden for tv, telefoni og data. Nu om dage kan du i nogle steder af landet tilgå Fibernet, som er baseret på det man kalder en ethernet forbindelse. Denne løsning er blevet meget udbredt, da du med Fibernet kan få en langt højere hastighed end ADSL eller kabel-tv. Dette i særdeleshed i forhold til hastigheden ved upload.

For at du kan manøvrere rundt i junglen af bredbåndsløsninger, er det nødvendigt, at du kender til de mest gængse begreber inden for dette område. Du skal være særligt opmærksom på udbydernes internethastighed, som også refereres til som Mbit. De forskellige udbydere på bredbånd vil tilbyde løsninger mellem alt fra 10-100 Mbit. Løsningerne kan variere meget i pris, alt afhængig af hvilken hastighed du vælger, hvorfor du bør overveje hvilke behov til hastighed du har, inden du vælger dit bredbånd.

Søg, sammenlign og spar penge på dit bredbånd her. 

Du bør måske overveje at skifte abonnement

 Mange danskere har valgt deres bredbåndsabonnement inden den teknologiske udvikling for alvor buldrede af sted. Det forholder dig således, at priserne på bredbånd er faldet sideløbende med den teknologiske udvikling. Dette da konkurrencen mellem udbyderne er blevet større, hvilket foranlediger, at udbyderne konkurrere med hinanden på pris. Det kan altså give rigtig god mening at undersøge, hvorvidt din eksisterende bredbåndsløsning i virkeligheden også er den rette for dig. Du kan med fordel stille dig selv spørgsmålene: Er mit internet langsomt? Virker mit internet alle steder i huset? Er prisen den rigtige i forhold til mine behov? Kan jeg få Fibernet, der hvor jeg bor? Som beskrevet tidligere, er stor variation i pris og hastighed, hvorfor det altid vil kunne betale sig at sammenligne priserne hos de forskellige udbydere. Bredbåndsforbindelser kan koste alt mellem 100-500 kroner månedligt, hvilket betyder, at du højst sandsynligt kan finde en bedre pris, hvis du undersøger markedet her på Forbrugerbasen.dk.

Hvad er dine bredbåndsbehov?

Når du undersøger markedet for at finde den bedste bredbåndsløsning, er der nogle specifikke ting du bør være opmærksom på. Du skal først og fremmest tage stilling til, hvorvidt ønsker et fastnet bredbånd eller et mobilt bredbånd. Hos mange selskaber kan du vælge vidt forskellige pakkeløsninger, som passer til vidt forskellige behov. Af netop denne årsag er du nødsaget til at finde ud af, hvilke behov du selv har. Hvis du eksempelvis kun skal bruge trådløst internet, når du er på farten eller et smut i sommerhuset, så vil en mobil bredbåndsløsning være at foretrække. Hvis i derimod er mange mennesker, der skal bruge internettet ofte, så vil mobilt bredbånd måske blive for dyrt i længden. En indledningsvis afdækning af dine specifikke behov vil altså hjælpe dig til at vælge den rigtige bredbåndsløsning.

Hvordan skifter jeg selskab?

Hvis du har brugt Forbrugerbasen.dk til at sammenligne priserne hos de forskellige bredbåndsudbydere, og har fundet ud af, at du gerne vil skifte selskab, så skal du tjekke hvilke betingelser der gør sig gældende for dit nuværende abonnement. Indledningsvist bør du undersøge bindingsperioden for dit nuværende abonnement. Såfremt du stadig er underlagt dit eksisterende abonnements bindingsperiode, kan opsige dit abonnement og når dette er opsagt, kan du starte et nyt umiddelbart efter. Et andet væsentligt aspekt ved skift af abonnement er den bagvedliggende teknologi, som de udbydere du skifter fra og til benytter sig af. Det forholder sig nemlig således, at hvis du skifter fra en teknologi til en anden, så skal du normalvis kontakt både din eksisterende og fremtidige udbyder, for at sikre dig, at du ikke kommer til at betale for to abonnementsløsninger på samme tid. Dog forholder det sig anderledes, hvis du skal skifte fra og til udbydere, der benytter sig af den sammen bagvedliggende teknologi. I denne sammenhæng står din nye udbyder for afmeldingen af dit eksisterende abonnement. Dette gør sig dog kun gældende, hvis du skifter fra et DSL-abonnement til et andet DSL-abonnement.