Lønsikring

Vil du også gerne sikre din løn, hvis du skulle blive ledig? Forbrugerbasen.dk hjælper dig med at finde den A-kasse, der har den bedste lønsikring. 

Guide til lønsikring

Hvis du har store faste omkostninger hver måned, kan det at tegne en lønsikring være en rigtig gode idé. Lønsikringen giver dig tryghed, og en mulighed for at forsikre helt op til 80 procent af din nuværende løn i tilfælde af ledighed.  

Hvad er lønsikring?

En lønsikring er meget kort forklaret en privattegnet forsikring, som de respektive a-kasser tilbyder som et tillæg til dagpenge. Lønsikringen gør det muligt for dig at supplere dine dagpenge med op til 80 procent af din bruttoløn, hvis du skulle være uheldig at miste dit job. Flere og flere danskere vælger at tegne denne forsikring, da det kan været svært udelukkende at leve af dagpenge over en længere tidsperiode. Ved at have en lønsikring gør du det muligt at få udbetalt et større hver måned, hvis du af uransagelige årsager skulle gå hen og blive ledig eller komme ud for længerevarende sygdom.

Lønsikring er en tillægsforsikring

Lønsikring er en tillægsforsikring, som man kan tegne igennem sit medlemskab i ens a-kasse. Som en god tommelfingerregel skal du tjene over 21.000 kroner om måneden før skat, før det kan betale sig at tilkøbe lønsikring. Såfremt du tjener mere end 21.000 kroner om måneden, så bør du helt sikkert overveje en lønsikring. Dette i særdeleshed, hvis du har høje udgifter hver evig eneste måned til f.eks. familie, hus og bil.

Hvad koster det at købe lønsikring?

Ligesom med så mange andre services og ydelser kan prisen på køb af lønsikring variere meget. Det kan derfor være en rigtig god idé at sammenligne prisen hos forskellige selskaber, inden du beslutter dig. De fleste steder beder udbyderne dig om indtaste din nuværende månedsløn, dine nuværende arbejdstimer og nogle andre relevante oplysninger, som de har brug for med henblik på at kunne tilbyde dig den bedst mulige lønsikring. Herefter får du en oversigt over, hvor meget du kan forsikre dig for og hvad prisen på dette vil være. Fuld understøttelse, som giver ca. 17.000 kroner om måneden, koster som oftest omkring 1000-1200 kroner om måneden. Det ovennævnte beløb kan trækkes fra i skat, men du børe være opmærksom på, at du skal have betalt til din lønsikring i mindst 12 måneder, før du er berettiget til at få pengene udbetalt.    

Hvordan får jeg lønsikring?

Der er nogle specifikke krav du skal opfylde for at være berettiget til lønsikring. Kravende lyder som følger:

 • Du skal være fyldt 18 år, men må ikke være over 60 år.
 • Du skal have et dansk CPR-nummer og en fast bopæl i Danmark (ekskl. Grønland og Færøerne)
 • Du skal være fuldt erhvervsdygtig.
 • Du skal være medlem af en a-kasse i Danmark.
 • Du skal være opmærksom på at kommende arbejdsløshed, som du allerede har eller burde have kendskab til ved tegningen af forsikringen, ikke giver ret til erstatning igennem lønsikring.
 • Det er et krav, at du er omfattet af en ansættelseskontrakt på ubestemt tid og udfører arbejde som lønmodtager i mindst 17 timer pr. uge, i mindst sammenhængende måneder inden du tegner forsikringen.

Du skal være opmærksom på forsikringens ophør

Da der som nævnt er nogle specifikke krav, du skal opfylde, for at være berettiget til lønsikring, så er der også nogle aspekter, du skal være opmærksom på med henblik på ophør af lønsikringen. Forsikringen gør dig nemlig gældende indtil du beslutter dig for at opsige den, eller når:

 • Du bevilges førtidspension, efterløn eller flexjob
 • Du går på pension
 • Du fylder 65 år
 • Du bevilges ledighedsydelser eller begynder i anden beskæftigelse, hvor der ydes økonomisk støtte fra det offentlige. Dette medmindre det sker som et direkte led i din aktivering.
 • Dit medlemskab i en a-kasse i Danmark ophører
 • Du afgår ved døden