Internet

Sammenlign priser på internet og find netop den løsning, der passer bedst til dine behov. Hos Forbrugerbasen.dk skaber vi overblik i en jungle af tilbud.

Billigt internet 

Hos Forbrugerbasen.dk sammenligner vi priserne på internet, så du kan finde præcis den internetudbyder, der passer bedst til dine behov. Vi sammenligner priserne på internet hos fullrate, 3, Hiper , Kviknet, Oister og mange flere. På denne måde sikrer vi os at du finder en billig, hurtig og stabil udbyder.

Internet hastighed 

Når man skal vælge ny internetudbyder, skal man ikke udelukkende ikke kigge efter din billigste pris. Det er nemlig også vigtigt at vurdere hvilken hastighed der dækker ens behov. De fleste kan som oftest nøjes med en hastighed på 10Mbit, hvis der kun er én person, der benytter sig af forbindelsen ad gangen. En 10Mbit forbindelse er nok til at streame i HD-kvalitet og spille de fleste spil over nettet.

Hvis i derimod er en familie på 4-5 personer og i ser tv og video via nettet fra 2-4 enheder på samme tid, så er 10 Mbit højst sandsynligt ikke nok. I dette tilfælde bør i overveje at opgradere til en hastighed på 30 Mbit.

Internet priser 

Priserne på internet og bredbåndsløsninger skifter som vinden blæser. De priser du finder lige nu, vil variere markant fra de priser, der vil være til næste år. Udbyderne konkurrerer på pris og det kan derfor være en forvirrende jungle at manøvrere rundt i. Bredbåndsselskaberne vil gøre alt for, at du skal være deres kunder, hvorfor de konstant overvåger konkurrenternes priser. Netop denne markedssituation bør du have med i dine overvejelser, når du vælger din ny udbyder. Ved at sammenligne priserne hos Forbrugerbasen vil du kunne danne dig et overordnet overblik, og dermed sikre, at du ikke bliver taget ved næsen.

Bedst og billigst - hænger det sammen? 

Der kan langt fra altid sættes lighedstegn mellem det billigste internet og det bedste internet. Ved at sammenligne priserne hos de forskellige udbydere styrker du chancen for at finde den løsning, der stemmer bedst overens med dine egentlige behov. Det er netop her nøglen ligger. Hvis du kun har brug for en forbindelse med 10Mbit, så er der ikke nogen grund til at betale for en forbindelse med 50Mbit. Derfor bør du indledningsvist forsøge at afklare dine egentlige behov, så du ved hvad du skal lede efter. En af de altoverskyggende årsager til at vi har startet Forbrugerbasen er, at vi vil skabe overblik på et marked der til tider kan virke yderst uoverskueligt.

Det er blandt andet derfor, at vi har samlet oversigter over markedets forskellige tilbud her på vores side. Dette giver dig mulighed for at træffe din beslutning på et velovervejet og informeret grundlag. På Forburgerbasen.dk vil du altid kunne få et forkromet overblik over, hvordan markedet ser ud netop nu.

Kan jeg få fibernet? 

Fibernet er blevet yderst populært. Det er der en ganske god grund til. Fibernet er nemlig den hurtigste internetforbindelse, som endnu har set dagens lys. 

Fibernet er baseret på lyslederkabler, som er en nyere signalform, der endnu ikke er særlig udbredt. Mulighederne for at få etableret en fibernetforbindelse er derfor størst i de store byer. I udvalgte områder af Danmark findes der mange udbydere af fibernet, mens de andre dele af landet er stort set umuligt at tilgå. 

Det forholder sig således, at der skal være en hovedledning i nærheden af din bopæl, for at du kan få fibernet i netop din husstand. Såfremt der ved denne hovedledning findes en fordelerboks, så er der mulighed for, at du kan få etableret en fibernetforbindelse. Mange af de nuværende leverandører på markedet tilbyder at nedgrave kabler fra fordelboksen til din grund for et rimelig beløb. Du kan dog også udføre arbejdet selv og herigennem spare pengene. Dette ved at føre kablerne fra vejen og ind til din bolig. Det kræver dog lidt teknisk snilde. 

I hovedstadsområdet og i flere områder på nordsjælland, er der gode muligheder for, at der finde en hovedledning i nærheden af din bopæl. Hvis du er så heldig at bo i området omkring Odense og den nordlige del af Fyn, samt en stor del af de jyske byer (i særdeleshed Aarhus), så er der allerede etableret en del ledninger i disse områder. Hvis du er tvivl om, om du kan få etableret fibernet, der hvor du bor, så kan du med fordel se de forskellige udbyders dækningskort på deres respektive hjemmesider. 

Forskellen på fibernet og bredbånd 

Økonomisk set er bredbånd billigere end fibernet. Signalet på en bredbåndforbindelse er dog samtidig mere ustabilt og leverer en noget langsommere forbindelse. Dette betyder helt lavpraktisk at hastigheden bliver langsom med bredbånd, hvis du deler forbindelsen med flere. 

På lang sigt kan det være fordelagtigt at investere i fibernet. Dette da forbindelsen er hurtigere og bedre, men også fordi fibernet med høj sandsynlig vinder indpas som fremtidens foretrukne forbindelse. Med fibernet får du en hurtig, sikker og stabil forbindelse også selvom i er flere der er tilsluttet den samme forbindelse samtidigt.