Mobil

Find dit nye mobilabonnement til markedets bedste pris. Du søger, vi sammenligner og sørger for, at du sparer penge hver eneste måned.  

Billig mobiltelefon 

Der er flere ting du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny mobiltelefon. Der er nemlig mange aspekter der spiller ind på din nye telefons pris. Mobiletelefonen har en pris både med og uden abonnement. Hvad du vælger har indflydelse på den samlede pris. 

Billige mobiletelefoner uden abonnement 

Mobiltelefoner uden abonnement er som hovedregeler meget billigere end hvis du køber en mobiltelefon med mobilabonnement. Det skyldes som udgangspunkt to ting: 

  1. Mobiler uden abonnement inkluderer ikke taletid, data og mms/sms. Omkostningerne for dit mobilforbrug kommer du altså til at betale ved siden af købet af telefon. 
  2. Konkurrencen på mobiler uden er abonnement er stor, hvilket betyder, at flere udbydere og selskaber kæmper om at have det bedste tilbud. Priserne på telefoner uden abonnement presses altså i bund. 

Hvis du i forvejen har et mobilabonnement du er glad for og du ønsker at købe ny mobil, kan det nogle gange betale sig at beholde det og blot købe telefonen. 

Billige mobiltelefoner med abonnement 

Det fleste mobilselskaber tilbyder forbrugeren billige mobiltelefoner med abonnement. Disse mobilabonnementer har som oftest en bindingsperiode på et halv år, hvorfor du bør overveje nøje hvilket abonnement du vælger. Der er nemlig både fordele og ulemper ved at vælge en mobiltelefon med abonnement. 

Blandt fordelene bør man først og fremmest nævne, at man kan hente store besparelser på købet af selve telefonen. Dette da prisen på selve telefonen er lavere, hvis man køber den med abonnement end uden abonnement. Hertil kan besparelsen ved køb af en mobiltelefon med abonnement opveje/udligne den månedlige prisstigning, som et helt nyt abonnement kan komme til at betyde. Mange vil opleve, at det at skifte udbyder og dermed abonnement kan være yderst fordelagtigt økonomisk set.   

Ulemperne ved køb af en ny telefon med abonnement og det faktum at man binder sig til et bestemt abonnement, kan være, at det nye abonnement ikke stemmer ligeså godt overens med ens månedlige forbrug, som det abonnement man havde i forvejen. 

En god tommefingerregel er altså, at man altid husker at sammenligne priserne på mobilabonnementer inden man foretager sit køb. Ved at sammenligne priserne sikrer du dig, at du ikke bliver snydt i en til tider uoverskuelig jungle af tilbud. 

Mobil på afbetaling - er det en god idé? 

Da det at købe ny mobiltelefon oftest er forbundet med en større udgift, kan det for mange være fordelagtigt at overveje at købe en mobiletelefon på afbetaling. 

Hvis du synes at beløbet på din nye telefon er for stort at lægge kontant, så kan afbetaling være en rigtig fin løsning. Når du køber en mobiltelefon på afbetaling, er det som oftest helt og aldeles gebyrfrit, hvilket betyder, at du uanset afbetalingsperiodens længde højst vil komme til at betale mobiltelefonens reelle pris. Det du i denne sammenhæng skal være yderst opmærksom på, er abonnementet, som der hos de fleste udbydere følger med. De fleste mobilselskaber tilbyder nemlig afbetalingsløsninger, da det for mange kunder virker tillokkende. Fælles for de flest selskaber er, at de pålægger dig et abonnement, som du er bundet til i hele eller dele af din afbetalingsperiode. Du skal derfor være opmærksom på om det abonnement der følger med i afbetalingsløsningen også stemmer overens med dit egentlige forbrug. 

Overhold altid din afbetalingsaftale 

Som beskrevet kan en afbetalingsaftale være en rigtig god og økonomisk ansvarlig løsning , hvis du gerne vil have en ny mobiltelefon, men ikke har pengene kontant. De fleste mobilselskaber tilbyder nu om dage afbetaling med få eller ingen renter. Dette for at gøre det attraktivt for dig, at vælge netop deres mobile løsninger. Når du vælger afbetalingsmodellen skal du dog for alt i verden huske at betale de månedlige afdrag rettidigt. Hvis du misligeholder din aftale, kan det nemlig blive en rigtig dyr affære. Ved misligholdelse af en sådan aftale, har udbyderne nemlig ret til at tillægge ekstra renter og gebyrer, hvilket kan resultere i meget høje ekstrabeløb, som skal betales. 

Pludselig står du i en situation, hvor en billig mobil på afbetaling forvandles til en rigtig dyr mobil med dertilhørende renter og gebyrer. I dette tilfælde vil din nye telefon ende med at blive markant dyrere, end hvis du blot havde købt telefonen med rede penge. 

Tjek dit mobilabonnement jævnligt 

Abonnementerne hos teleselskaberne ændrer sig konstant og det samme gør dit forbrug. Det er derfor en god idé at tjekke jævnligt, om dit abonnement lever op til dit egentlige forbrug og dine behov. 

Teleselskaberne ændrer og tilføjer nye abonnementer hele tiden, hvorfor du bør være opmærksom på om dit teleselskab lancerer nye abonnementer, der passer bedre til dig. Husk desuden, at du typisk binder dig i 6 måneder, hvis du skifter teleselskab og takker ja til et nyt abonnement.