Billån

Sammenlign billån og find det bedste lån til den billigste pris. Forbrugerbasen.dk hjælper dig med at finde dét lån du søger med markedets bedste rente.

 

Billån – hvad skal man vælge?

Hos Forbrugerbasen.dk vil vi gøre alt hvad vi kan, for at du kan blive klogere på billån. Dette så du har de bedste forudsætninger for at træffe et velovervejet og velinformet valg, når du skal låne til at finansiere din nye bil. Hvis du allerede nu har udset dig din drømmebil, men ikke har pengene til at finansiere hele købet selv, så kan det give god mening at overveje en finansieringsmulighed.

Der findes flere forskellige måder at finansiere din nye bil på. Du kan eksempelvis anmode om et lån i banken, hos selve bilforhandleren eller gennem et decideret finansieringsselskab. Hos Forburgerbasen.dk har vi samlet et veludvalgt udpluk af de bedste finansieringsmuligheder på markedet, så du kan sammenlige priserne og finde den løsning der passer bedst til netop dine behov.

Billån uden udbetaling

Når du træffer beslutningen om at optage et billån skal du også vurdere om det skal finansieres med eller uden udbetaling. Hvis du vælger et billån med udbetaling, er det et krav, at du betaler en procentdel af bilens egentlige pris. Procentsatsen ligger normalvis på omkring 20 % af bilens oprindelige pris. Årsagen til dette er, at denne struktur giver låneudbyderen en sikkerhed i, at som låntager har penge på din konto. Dette sikrer en mindskning af risikoen for at låneudbyderen taber penge på udlånet. Denne finansieringsmodel afskærer dog en stor kundegruppe, da det ikke er alle, der har mulighed for at betale 20% af bilens pris med det samme.

I dette tilfælde kan billån uden udbetaling være en god løsning. Her finansieres bilen 100% af låneudbyderen. Det er som udgangspunkt nemmest at få bilfinansiering uden udbetaling til fabriksnye biler, hvorimod ældre biler for det meste kræver en udbetaling. Det er rigtig vigtigt at pointere, at du skal være yderst opmærksom på de generelle vilkår, etableringsomkostningerne og gebyrerne ved lån uden udbetaling. De forskellige udbydere kan have forskellige ”skjulte” omkostninger, som kan ende med at koste dig dyrt. Derfor skal du altid sørge for at læse det der står med småt.

Du skal ligeledes være opmærksom på renten på dit nye billån. Renten varierer som oftest med bilens alder, bilmærke og udbetalingens størrelse i kronerøre. Renten på en fabriksny bil vil altså som udgangspunkt være lavere end renten på en ældre bil. Bilens alder har altså betydning, når du går på jagt efter den billigste finansieringsmulighed til købet af din nye bil. Din kreditværdighed som lånansøger kan også have en stor betydning. Du skal også være opmærksom på lånets løbetid inden du optager et billån. Løbetiden på dit billån afhænger af, hvor lang tid du regner med at have bilen. Den løbetid du vælger på lånet bør vælges med afsæt i hvor mange kilometer du kører om året. Hvis du kører mange kilometer om året, bør løbetiden være kort, men det er vigtigste er, at du afvikler din gæld inden den forventede værdiforringelse af køretøjet.