Internetforbindelse

Hvis du leder efter landets bedste internetforbindelse, så er du kommet til det rette sted. Hos Forbrugerbasen.dk kan du sammenligne priserne hos de forskellige udbydere. 

Guide til internetforbindelse

Inden du vælger udbyder af bredbånd, er det vigtigt, at du identificerer dine eksakte behov for internet. Hos flere udbydere kan du vælge mellem pakker med fastnetinternet og pakker med mobilt bredbånd, men de forskellige løsninger kan også købes separate forhandlere. Det er altså helt og aldeles afhængigt af dine behov, hvilken løsning du skal vælge.

Hvordan får jeg den bedste internethastighed?

Det er indledningsvist vigtigt at belyse, at hastigheden på din internetforbindelse deles op i to. Her taler man om begreberne download og upload. Det er altid tallet på downloadhastigheden, der først fremgår i tallet på hastigheden, når du ser det hos udbyderne. Eksempelvis betyder 20/1 Mbit/s, at du får 20 Mbit/s i downloadhastighed og 1 Mbit/s i uploadhastighed.   

Downloadhastigheden

Når du vil finde en god og hurtig internetforbindelse, er downloadhastigheden det vigtigste tal at forholde sig til. Det er nemlig downloadhastigheden der indikerer, hvor hurtigt du kan noget ned på din computer. Det er altså downloadhastigheden, der bestemmer, hvor hurtigt din forbindelse er, når du skal streame film, serier og andre former for tv.

10 Mbit/s i internethastighed

Du bør vælge en internetløsning med 10 Mbit/s, hvis du kun har brug for at være én bruger på internettet ad gangen, og hvis internettet primært anvendes til afsending og modtagelse af e-mails, søgning på hjemmesider og sociale medier.

20 Mbit/s i interhastighed

Du bør vælge 20 Mbit/s, hvis du vil streame, game eller downloade filer. Du skal dog være opmærksom på, at gaming, streaming og download kun kan foregå på to enheder samtidigt.

50 Mbit/s i internethastighed

De senere år er der flere og flere, der vælger 50 Mbit/s, da man kan downloade, streame og game i høj kvalitet på flere enheder samtidigt. Denne internethastighed kan sagtens tilkoble 4-5 enheder på samme tid uden at miste ydeevne. Det er dog ikke alle der kan modtage denne hastighed, da det kun er i nogle områder af landet man kan tilgå 50 Mbit/s.

100 Mbit/s i internethastighed

Når vi er oppe på en internetforbindelse på 100 Mbit/s, taler vi om en forbindelse, der passer til de husstande, hvor internettet bruges konstant. Hastigheden er til husstande, som har flere brugere, der er online på samme tid, hvor forbindelsen skal kunne det hele. Med denne internetforbindelse kan du hente tunge og store filer ned på mange enheder og streame film i høj kvalitet. Denne hastighed kan dog kun opnås via fibernet eller COAX.

Upload-hastigheden

Når man taler om upload-hastighed henvises der til, hvor hurtigt du kan lægge noget op på internettet – eksempelvis et billede eller en video. Du kan sagtens nøjes med en upload-hastighed på 2 Mbit/s, medmindre du ofte skal arbejde med og uploade store filer.    

Bør jeg købe billigt bredbånd og tv ved samme udbyder? 

De fleste bredbåndsudbydere levere også tv-kanaler, hvorfor valget af udbyder afhænger hvilke behov du har, og hvilke kanaler du skal bruge. Du kan i langt de fleste tilfælde teste hvilke kanaler, der kan leveres til dit hjem på de enkelte udbyderes hjemmeside. Du skal være opmærksom på, at der findes flere forskellige tv-pakker, og mange fa dem er inddelt i specifikke genre. Du kan få pakker, hvor det primært er sportskanaler, børnekanaler, udenlandske kanaler osv. Derfor skal du undersøge hvilke kanaler du har brug for, inden du vælger pakke.

Det kan være svært at afgøre, om det er smart at have sit TV og internet samlet hos den samme udbyder. Det afhænger nemlig i høj grad af dine behov. En af de klare fordele ved at have løsningerne samlet ét sted er, at det er langt mere overskueligt, når du kun skal betale dine regninger ét sted. Desuden er der en god chance for, at du med tiden vil få loyalitetsrabatter, hvilket er et stort plus.

Hvis du vælger henholdsvis din tv-pakke og dit internet hos to forskellige udbydere, vil du højst sandsynligt ende med at betale mindre.