Forbrugslån

Sammenlign forbrugslån og find det bedste lån til den laveste rente. Forbrugerbasen.dk hjælper dig med at skabe overblik over markedets billigste online forbrugslån.

Guide til forbrugslån 

Et forbrugslån er et lån du kan bruge til lige det du ønsker. De fleste optager et forbrugslån, hvis de har brug for penge lige nu og her. Dette kunne f.eks. være til en ny bil, en ferie til varemere himmelstrøg, et nyt fjernsyn eller lign. I denne forbindelse kan et forbrugslån være en god løsning, hvis du ved, at du kan betale lånet tilbage. Den typiske lånesats ved et forbrugslån ligger på mellem 5.000 og 30.000 kroner.

Sammenlign forbrugslån her. 

Forskellen på et traditionelt lån og et forbrugslån

Den primære forskel på et forbrugslån og et traditionelt lån i banken er, at du med forbrugslånet ikke er forpligtet til at oplyse, hvad du vil bruge de penge du låner på. Derudover skal du heller ikke stille nogen sikkerhed ved et forbrugslån, som du skal ved et traditionelt banklån. Du skal heller ikke pantsætte noget for at optage denne form for lån. Den åbenlyse ulempe ved førnævnte er dog, at forbrugslånets rente, som resultat heraf bliver højere, og dermed bliver en del dyrere at optage.

Forbrugslånet er til gengæld let at optage, da man nemt og hurtigt kan ansøge om lånet online. Forbrugslånets klare fordele er, at de er lette at anmode om, men ulempen er, at de er en del dyrere end det traditionelle banklån.

Hvis du vil optimere mulighederne for, at din anmodning om lån godkendes, så vil det være en god ide at ansøge om forbrugslån hos flere forskellige udbydere, så du øger chancen for at få det lån, der har den laveste rente. Du bør altså altid søge det bedste tilbud, og dette kan opnås ved at ansøge hos flere forskellige udbydere.

Det skal du være opmærksom på, når du tager et forbrugslån

Det vigtigste at holde sig for øje, når man optager et forbrugslån, er renterne, gebyrerne og stiftelsesomkostningerne. Disse tre aspekter kan du eftertjekke ved at være opmærksom på låneudbydernes ÅOP. ÅOP’en udtrykker de samlede omkostninger i procent. Nogle låneudbydere kører med en meget højere ÅOP end andre, hvorfor det kan have stor værdi at tjekke markedet ordentligt igennem inden du beslutter dig. Du bør sætte dig ind i følgende begreber for at kunne gennemskue låneudbydernes prisstrukturer:

Gebyret på lånet

Gebyret er væsentligt at eftertjekke inden du optager dit forbrugslån. Det forholder sig som oftest således, at der vil være et oprettelsesgebyr, når du skal optage et forbrugslån. Dertil vil du opleve, at de fleste låneudbydere tager et administrationsgebyr, hver gang du betaler af på dit lån.

Hovedstolen

Hovedstolen på et lån refererer til det egentlige beløb, du har anmodet om at låne. De fleste låneudbydere har både et minimums og en maksimumsgrænse for hvor lav og høj hovedstolen, altså lånebeløbets størrelse, må være.

Renten på lånet

Fælles for stort set alle lån på markedet er, at du skal betale renter for at låne pengene og her skal du i særdeleshed være opmærksom. Der kan nemlig være stor forskel på, om du vælger et lån med en variabel eller en fast rente. Den faste rente kan du regne med, da den ikke kan stige undervejs i lånets løbetid. Hvis du derimod optager et lån med en variabel rente, som følger markedsrenten, kan du risikere, at renten bliver højere i den tid du har lånet. Renten i et variabelt lån kan selvfølgelig også falde, men under alle omstændigheder, skal du have risikoen for en stigning med i dine overvejelser inden du optager lånet.

ÅOP

De årlige omkostninger i procent, forkortet ÅOP, er den vigtigste parameter at undersøge, når du skal optage et lån. ÅOP dækker over renten på lånet, kombineret med de gebyrer, som du skal betale til udlåneren. ÅOP er altså et generelt udtryk for alle de omkostninger, der er ved lånet i løbet af et år.

Hvad gør jeg hvis ikke jeg kan betale mit lån tilbage?

Mange forbrugslån har fornuftige og overskuelige renter i den periode lånet står på. Dog skal du være særligt opmærksom på omkostningerne, hvis ikke du får betalt dit lån tilbage rettidigt. Du bør altid læse lånekontrakten ordentlig igennem inden du låner, så du ikke bliver overrasket over konsekvenserne ved for sen tilbagebetaling.

Du slipper for alle spørgsmålene

En af de altoverskyggende årsager til, at det at tage et forbrugslån er blevet meget populært, er det faktum, at låneudbyderne ikke stiller dig et hav af spørgsmål. I modsætning til når du låner penge i banken, kan du ved optagelse af et forbrugslån blot udfylde en formular på nettet. Du slipper altså for at skulle stå skoleret med alle dine budgetter og økonomipapirer. Ved at optage et hurtigt forbrugslån styrer du selv hvad dine penge skal bruges på. Om det er ny cykel, en ferie, en computer, en bil eller noget helt femte, så er det dig der i sidste ende bestemmer. Grunden til at du kan optage et lån, uden at skulle forklare, hvad du skal bruge pengene til, er at låneudbyderne har indregnet de såkaldte ”dårlige lån” i deres risikovurdering. De har altså indregnet en risiko for, at de ikke får deres penge tilbage, hvorfor renteniveauet på hurtiglån også er højere. Det er altså op til dig selv at vurdere om du kan betale låne tilbage, da der ved hurtiglån ikke er en bankrådgiver at rådføre sig med. Det skal du selvfølgelig have med i overvejelserne, når du optager dit lån. Hvis du gerne vil undgå den løftede pegefinger fra bankrådgiveren, så er det hurtige forbrugslån et lån for dig.

Sammenlign priserne på forbrugslån her. 

Kort sagsbehandlingstid

Når du optager et forbrugslån, er behandlingstiden som oftest meget kort. Størstedelen af låneudbyderne af denne type lån, har nemlig automatiseret deres processer, så det meste af sagsbehandlingen foregår elektronisk. Nogle af låneudbyderne kan faktisk klare hele processen på kun 15 minutter. Du ansøger, låneudbyderen behandler din ansøgning, låneudbyderen godkender din ansøgning og derefter indfinder pengene sig på din konto. Såfremt du ikke får din ansøgning godkendt hos en låneudbyder, skal du ikke miste håbet, da der er gode muligheder for, at en af de mange andre udbydere vil godkende netop din ansøgning.